Výpis z rejstříku trestů nabízí novou službu

19.05.2012 21:33 | Zprávy

Při výpisu z rejstříku trestů je žadatelům k dispozici nová funkcionalita, která se týká informací z evidence Rejstříku trestů členských států EU.

Výpis z rejstříku trestů nabízí novou službu
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Díky nové službě si žadatel může (ale nemusí) vyžádat, aby do výpisu z Rejstříku trestů byly také zahrnuty údaje z trestního rejstříku některé ze zemí EU, ve které žadatel pobýval, měl tam trvalé bydliště nebo byl dočasně státním příslušníkem této země.

V části formuláře, kde se zadávají povinné údaje o žadateli, je možno vyplnit i nepovinné osobní údaje (např. pole Stát Evropské unie). Klepnutím do pole se otevře seznam členských zemí EU. Žadatel vybere tu zemi, kde pobýval, a požaduje zahrnutí informací z jejího trestního rejstříku do výpisu. Vybrat lze k danému výpisu vždy pouze jednu členskou zemi EU.

Hospodářská komora České republiky však upozorňuje na to, že v takovém případě nelze díky prodlevě způsobené vyžádáním informací z jiného státu vydat výpis na počkání. Informace o době, za kterou bude vyřízena žádost, bude obsahovat „Žádost o výsledek manuálního zpracování“. Ostatní podmínky vydání výpisu z RT se nemění. Výpis z Rejstříku trestů lze vydat prostřednictvím systému Czech POINT na Hospodářské komoře České republiky osobě, které se výpis týká. Je nutné mít s sebou platný doklad totožnosti. Žadatelé mohou využít všech 51 Kontaktních míst veřejné správy Hospodářské komory České republiky (Czech POINT).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NKÚ: Zastarávající infrastruktura základních registrů není obměněna, bezodstávkový provoz stále chybí

10:17 NKÚ: Zastarávající infrastruktura základních registrů není obměněna, bezodstávkový provoz stále chybí

Systém základních registrů nesplňuje zvyšující se požadavky na úroveň digitalizace veřejné správy. M…